Mosaics ciutat romana d’Empúries

Lloc:


Data d'inici:
Estat:

Treballs de conservació i restauració dels mosaics dels àmbits 38, 26, 28, 26 de la Domus 1 de la Ciutat Romana d’Empúries.

El grup de mosaics, en la dècada dels quaranta, van ser extrets i recol·locats en les seves estances originals sobre nous suports de pòrtland, fet que a dia d’avui genera seriosos problemes de fixació entre les catifes tessel·lars i els nous suports. Aquests nous estrats provoquen estancament de l’aigua de la pluja, restant aquesta entre la solera i el tessellatum i generant-se greus problemes de humitat. Aquest fet alhora genera greus afectacions de biocolonització amb la proliferació de microorganismes com ara líquens, algues i fongs que degraden en un primer moment els morters de junt i en un segon estadi les pròpies tessel·les. Aquests problemes conservatius han generat la intervenció que vam dur a terme entre l’agost i l’otubre de 2013, centrada en la documentació dels mosaics, el tractament dels microorganismes i l’eliminació de les reintegracions de llacunes fetes amb ciment per a millorar la lectura del conjunt.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>